Godzilla: Vasárnap az AXN-en FILM AJÁNLÓ

| Címkék: axn port godzilla | 2009.12.09. 22:48

link

Fõcím francia atomrobbantásal a Polinéz szigeteken, gyíkok szaladgálnak, tojást raknak. Mindez zöld csíkos szûrõn kersztül, táguló betûközû feliratokkal, sejtelmes zene. Jól meg van csinálva, de tényleg. Indul a film, japán halászhajó, hidegebb testhõmérsékletû fõhõsünk befigyel végtagilag. A kisebb és melegebb eközben Csernobilban javában kutatja a gilisztákat. Érte jön az amerikai hadsereg, és viszik Panamába, ahol Godzilla éppen átszaladt a szárazföldön, kisebb lábnyomokat hagyva maga után. Még egy jamaicai tankhajó és 3 kisebb amerikai halászhajó esik áldozatul az egyelõre csak lábnyomát és farkát demonstráló szörnynek. Irány New York.

 

 

Aki viszont rulez, az Jean Reno, a pre-5.-elem Luc Besson filmek állandó szereplõje, aki momentán rövid ideig biztosítási ügynöknek álcázott francia titkosügynök. Fanyarul hidegvérû humorával feldobja az egészet, bár a film hosszúságát már õ sem mentheti. Mert hát jön a bonyodalom, néhány száz kis-godzilla születik, melegebb hõsünket kirúgja a hadsereg. Sebaj, szerzõdtetik a franciák és persze megoldják fennálló kisebb problémákat. Anyuci ideges, üldözés, Brooklyn Bridge, elakadás, halál.

 

A forgatókönyvíró nem hagyta ki a humort sem, amelyet ráadásul egybekötöttek az egyik legjobb trükkfelvétellel. Egy öreg, fogatlan manhattani pecás kiül a szakadó esõben a moló végére, bedobja a horgot. Persze tudjuk, hogy mi is fog történni, de a trükk tényleg megér egy említést. Godzilla kiemelkedése a vízbõl a maga fölé emelt víztömeggel igazi csemege.

 

Ezek után gyors pusztítás az utcákon, pár filmbéli perc alatt kiürítik Manhattant. A hadsereg átveszi az irányítást, tûrhetõ alakítást nyújtó atombiológus barátunk tanácsait követve. Sablon: rettenetesen gyenge románc, rettenetesen gyenge nõi fõszereplõvel. Plusz az elmaradhatatlan média-vonal. 

Sztori:gyenge.
Hossz:rettenetes.
Szereplõk:gyengék.
Jean Reno: király.
Special effects: noha van néhány fizikailag abszolút lehetetlen trükk, egyébként teljesen profi.

A bejegyzés trackback címe:

https://azeneraktara.blog.hu/api/trackback/id/tr81587131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása